België

BELGIEMALMO 2024

Bekijk hier videoclip van Mustii’s Songfestivallied, ‘Before the Party’s Over’

Het lied was al gelekt, maar is nu ook officieel voorgesteld: Before the Party’s Over van Mustii is de Belgische inzending voor het Songfestival 2024. In dit artikel bekijk je niet alleen de videoclip, je komt alles te weten over het lied van België.

Mustii, een Belgische artiest wiens echte naam Thomas Mustin is, heeft een unieke stijl en geluid en timmert al jaren aan de muzikale weg. Meer over onze kandidaat lees je in onderstaand artikel.

Wie is Mustii, Belgische kandidaat voor Songfestival 2024?

Pierre Dumoulin en Nina Sampermans

Voor de muziek van zijn lied, Before the Party’s Over, werkte de man trouwens samen met Ben Leclercq en Pierre Dumoulin. Die laatste kennen we als de man achter City Lights (2017) en Wake Up (2019).

De tekst van het nummer is van de hand van Mustii samen met Arianna D’Amato, Charlotte Anne Clark en Nina Sampermans.

Nina bezorgde al Songfestivalliedjes aan Zwitserland en Estland. Before the party’s over is geproducet door Tobie Speleman (The Haunted Youth, Blackwave., Brihang …).

Achtbaanrit 

In een persbericht omschrijft RTBF het nummer als volgt:

‘Before the Party’s Over is – net als het leven – een achtbaanrit die in een oogwenk voorbij flitst. Spaarzame en betoverende synths leiden naar een epische climax met melancholische strijkers, euforische blazers, potige beats en een groots koor met de stemmen van duizenden fans.

Op die manier dit een uniek lied, omdat meer dan duizend mensen uit heel Europa reageerden op een oproep om deel te nemen aan het refrein aan het einde van het nummer en het slotkoor samen te zingen.

Het is een originele manier voor Mustii om een echt gezamenlijk lied aan te bieden, meer dan ooit in lijn met de slogan van het Eurovisiesongfestival 2024: United by Music.’

‘Euforische uitbarsting van energie’

Mustii vertelt over zijn inzending: ‘Ik wilde dat dit nummer een optimistische, euforische uitbarsting van energie zou zijn. Het is een reis, van het intieme tot de uiteindelijke uitbarsting (zowel qua vorm als inhoud).

Voordat het allemaal voorbij is, moet je volledig en intens leven, maar ook experimenteren met het leven en uit je comfortzone stappen.

Je moet je masker afzetten, jezelf volledig volledig omarmen, naar je gevoel luisteren en weigeren geketend en gekooid te worden.

In het nummer trek ik een metafoor tussen een lange avond feesten (met zijn hoogte- en dieptepunten, zijn ups en downs) en het leven. Voor de val, voor het allemaal voorbij is, moet je het leven ten volle leven!’

Bekijk hieronder de videoclip van Before the Party’s Over:

play

Reacties van experts en fans

Op het moment van release, staat België in de top tien bij de bookmakers. Dat is alvast een zeer sterke start voor Mustii! Hier bij Songfestival.be kan je al het nieuws volgen over onze Belgische inzending.

We brengen je artikels met meningen van experts en fans én spreken Mustii ook zelf. Dat video-interview komt later online.

VRTNWS sprak onze kandidaat al eerder en hij verklapt alvast wat over zijn act op het Songfestival.

Advertentie