België

BELGIEEX-DEELNEMERSGESCHIEDENIS

Drie Belgische preselecties Songfestival weer op tv te zien

Fans van België op het Songfestival moeten vanaf 7 februari afstemmen op muziekzender MENT TV. De zender gaat namelijk verschillende legendarische muziekprogramma’s opnieuw uitzenden. Ze schotelt ons drie Belgische voorrondes voor het Eurovisiesongfestival voor: het gaat om de finales van Canzonissima 1963, Eurosong 1993 en Eurosong 2006.

MENT TV programmeert de drie shows om zo de Week van de Belgische muziek onder de aandacht te brengen. Die week komt er zodat media de focus op Belgische muziek kunnen leggen, om de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken. Naast de voorrondes pakt MENT TV nog uit met opnames van o.a. de Muziekdoos en Margriet 1992, de legendarische talkshow van drievoudig Eurosong-deelneemster Margriet Hermans.

Micha Marah 

Gastvrouw en onze Songfestivalartieste van 1979 Micha Marah blikt met verschillende studiogasten zoals Marc Dex, Margriet Hermans, Connie Neefs, Johan Verstreken, Koen Crucke en Jo met de Banjo terug op de uitzendingen.

Wanneer kijken? 

Je kan telkens om 15.00 uur kijken, met herhaling om 2​2​.00 uur. Via deze link kom je te weten hoe en waar je naar MENT kijkt.

  • Uitzending 07/02 – Canzonissima 1963
  • Uitzending 12/02 – Eurosong 1993
  • Uitzending 13/02 – Eurosong 2006

In samenwerking met VRT

Dit leuke initiatief komt van Vlaamse Podiumartiesten (VLAPO) en MENT​ ​TV. De VRT stelt de uitzendingen speciaal voor deze muzikale week ter beschikking. Zo kunnen we zien hoe Jo Leemans en Lize Marke naast de overwinning grijpen in 1963 en dat Lisa del Bo in 1993 deelnam met een ‘vlinder’ terwijl Barbara Dex (foto) won. Ze nam in 2006 voor de derde keer deel aan de preselectie, waar de beruchte kniezwengel Kate Ryan aan de overwinning hielp, na een spannende puntentelling met daarin ook Petra en Belle Perez in de hoofdrollen

Dankzij MENT TV kan je de voorrondes weer op televisie herbeleven, doe je dat ook graag in boekvorm? Bestel dan jouw exemplaar van het unieke boek ’65 jaar België op het Songfestival’, waarin élke Belgische voorronde ruimschoots aan bod komt!

Advertentie