België

BELGIEKIEV 2017

Ellie Delvaux als Blanche naar songfestival 2017

Zangeres Ellie Delvaux zal ons land vertegenwoordigen met de artiestennaam Blanche. Dat heeft de RTBF bekendgemaakt via Facebook.

De 16-jarige Ellie Delvaux uit Brussel werd intern gekozen door de Waalse omroep om volgend jaar namens België deel te nemen aan het songfestival in het Oekraïense Kiev. Ze zal deelnemen onder haar artiestennaam Blanche, zo maakten de zangeres en haar entourage zelf bekend op haar officiële website.

Lees ook: Hoe The Voice al vijf jaar voor onze songfestivalkandidaat zorgt

Lees ook: “Liedje Alice on the Roof niet gekozen als songfestivalinzending”

Opnieuw ‘The Voice’

Blanche nam dit jaar deel aan de Waalse versie van talentenjacht The Voice. Haar coach was het Franse poprockduo Cats on Trees. In de op twee na laatste aflevering werd de 16-jarige zangeres uitgeschakeld nadat ze te weinig stemmen van het publiek had gekregen en niet werd opgevist door haar coach.

Het is de derde opeenvolgende keer dat de RTBF een songfestivalkandidaat heeft gevonden in het deelnemersveld van de talentenjacht. Tot hiertoe is dat zeer succesvol verlopen: Roberto Bellarosa werd twaalfde in 2013 met Love Kills, Loïc Nottet werd vorig jaar vierde met Rhythm Inside.

Pierre Dumoulin

‘Blanche’ zal samenwerken met Pierre Dumoulin, de Luikse leadzanger van de groep Roscoe. Ze werken samen al aan een EP die in de lente volgend jaar zal uitkomen bij het platenlabel [PIAS]. Volgens een persbericht van de RTBF zal ook de Belgische songfestivalinzending uit die muzikale samenwerking voortvloeien.

Met onderstaand filmpje maakte de RTBF de deelname van Blanche bekend:

YouTube

Ellie ‘Blanche’ Delvaux heeft haar eigen YouTube-account waar ze covers van bekende liedjes post. Dat vind je hier terug. Enkele voorbeelden:

play
play

Ook haar blind audition uit The Voice staat op de filmpjessite:

https://www.youtube.com/watch?v=jK1qEEop7V0

Foto: Laurelle Stéphane, twitteraccount The Voice Belgique

Advertentie