België

BELGIE

‘Europese Unie wil Songfestival 2023 in Brussel’

Vandaag maakte Songfestivalorganisator EBU bekend dat het gesprekken opstart met de Britse openbare omroep om het volgende Songfestival op poten te zetten. Volgens krant The Guardian ligt er nog een ander plan op tafel. Uit solidariteit met Oekraïne zou de Europese Unie een gezamenlijk Eurovisiesongfestival willen houden in België, meer bepaald in Brussel, de Europese hoofdstad.

Geen nieuw Songfestival in Oekraïne, maar wel in België? Volgens Britse krant The Guardian zou dat zomaar kunnen. De krant schrijft dat de Europese Unie aan een tegenvoorstel werkt waarbij het Eurovisiesongfestival van 2023 doorgaat in Brussel in plaats vanop Brits grondgebied. ‘Het zou een festival worden georganiseerd in naam van en uit solidariteit met Oekraïne, vanuit de hoofdstad van Europa.’

Nog geen zekerheid 

Het mag duidelijk zijn dat het nog lang geen uitgemaakte zaak is waar de Europese liedjeswedstrijd van volgend jaar zal plaatsvinden. Verschillende steden binnen het Verenigd Koninkrijk zijn echter heel gemotiveerd om de organisatie binnen te halen. Daar later meer over.

Advertentie