België

BELGIE

Hooverphonic brengt ‘The Wrong Place’ voor België op Songfestival 2021

Hooverphonic-leden Alex Callier, Raymond Geerts en terugkerende frontvrouw Geike Arnaert pakken samen met de VRT uit met hun nieuwe Belgische Songfestivalinzending. België komt in de eerste halve finale op dinsdag 18 mei aan de start met het nummer The Wrong Place. Beluister het meteen hieronder en kom de laatste nieuwtjes te weten over onze inzending van 2021!

play

Er zijn 21 mixen gemaakt van het lied. Het is een op en top Belgisch product: Alex Callier schreef het lied als Vlaming, en hij kreeg hulp van de Waalse singer-songwriter Charlotte Foret, die onder de naam Charles zingt. Ze schreven het samen om nadien pas naar voor te schuiven als Songfestivallied van Hooverphonic. Het nummer zal op het nieuwe album van de groep, Hidden Stories, komen te staan. Na de voorstelling vond er een virtuele persconferentie plaats op de VRT. Songfestival.be was aanwezig en hieronder lees je alle nieuwtjes en updates. Later vandaag volgt nog een exclusief interview met Hooverphonic op onze website.

One night stand, gone wrong

Onze inzending gaat over een one night stand, gone wrong. Het is een scene uit een niet-bestaande film. Voor Raymond Geerts was het meteen een kanshebber voor het Songfestival. Het heeft ‘instant impact’. Dat laatste is ook te merken aan de videoclip. Daarin is te zien hoe Geike het hoofd afhakt van haar date. Welke verwachtingen heeft ze eigenlijk over de deelname? ‘Het was schrikken toen ik het vernam, maar het maakte wel de goesting in mij wakker.’

Act is al opgenomen 

Voorbije dinsdag is de video opgenomen die elk land als back-up moet opnemen voor het geval ze niet naar Rotterdam kunnen afreizen. Die beelden werden gedraaid in Paleis 5 in Brussel, waar in 1987 … het enige Songfestival op Belgische bodem plaatsvond. Ignace D’Haese en Hans Pannecoucke zorgen opnieuw voor het concept dat we op het podium te zien zullen krijgen. Als alles goed gaat, zakken ze 8 mei af naar Nederland om aan de voorbereidingen te beginnen. Er zijn geen plannen om voor die tijd The Wrong Place al eens live te brengen.

Niet Luka, wel Geike 

Lees in onze fiche van 2020 hoe Hooverphonic geselecteerd werd als Belgische kandidaat. Na het annuleren van het Songfestival, behield VRT het vertrouwen in de groep. Vooraleer die beslissing officieel werd gemaakt, vond er een overleg plaats tussen VRT, RTBF en EBU. Want eigenlijk was de Waalse omroep aan de beurt in 2021.

2020 werd op op Songfestivalvlak een bewogen jaar voor Hooverphonic. Oorspronkelijke inzending Release Me werd door heel wat Belgen niet gesmaakt. Enkele ongelukkige uitspraken van frontman Alex Callier hielpen daar niet bij. De heisa was helemaal compleet toen bleek dat Hooverphonic niet meezong in de speciale huldeshow Eurovision: Europe Shine a Light. Een beslissing waar Alex Callier nog steeds tevreden over is. ‘Ik moet me niet excuseren voor iets waar ik volledig achter sta.’

Op maandag 9 november 2020 pakte de groep uit met een verrassing van formaat: Raymond en Alex gaan opnieuw in zee met gewezen frontzangeres Geike Arneart. Zij zal ook het Songfestivalliedje zingen. Luka, die in 2020 klaarstond om Release Me te zingen in Rotterdam, gaat solo verder. Er kwam best wat kritiek op die beslissing, maar de groep bleef vastberaden en werkte hard voort aan hun Songfestivallied.

Advertentie