België

BELGIEROTTERDAM 2021ROTTERDAM 2021 INFOROTTERDAM 2021 REPETITIES

Hooverphonic repeteert voor 2e keer in Rotterdam, lees hier ons verslag

Op woensdag 12 mei 2021 bracht Hooverphonic The Wrong Place voor de tweede keer op het Songfestivalpodium in de Ahoy in Rotterdam. Songfestival.be was live ter plaatse om vanop de eerste rij verslag uit te brengen. Lees hieronder onze recensie van de eerste repetitie.

België is vandaag als elfde aan de beurt tijdens de tweede repetitie in Ahoy Rotterdam. Het optreden begint net zoals de eerste keer weer heel stijlvol. De belichting lijkt nu nog mooier in beeld gebracht, veel accurater dan voorheen. De act is verder volledig hetzelfde gebleven. Ook aan de kleding van de groep is niets aangepast, het is heel simpel, maar stijlvol gebleven. De hele groep komt erg zelfverzekerd over. Geike kijkt deze keer meer in de camera en weet je mee te grijpen in het nummer. De camerastandpunten lijken dezelfde te zijn, maar er is iets gebeurd waardoor de overlopen beter aansluiten op elkaar. Het is allemaal wat meer gefinetuned ten opzichte van de eerste keer. De stem van Geike klinkt zoals altijd heel standvastig. Aan het einde lijkt het even alsof Geike emotioneel wordt en begint te huilen. Ook tijdens de doorlopen die daarna volgen zie je duidelijk dat het de zangeres van de band oprecht geraakt wordt door hier op te treden. Het perscentrum lijkt nog niet heel erg enthousiast, maar net zoals bij The Common Linnets, die in 2014 voor Nederland onverwachts tweede werden, kan het nog alle kanten op. Al met al een erg mooi en stijlvol optreden. De band zelf doet in ieder geval wat van ze verwacht wordt. Een repetitie waar België heel erg trots op mag zijn!

Bekijk hier beelden vanuit de zaal

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021 en neemt op dinsdag 18 mei deel aan de eerste halve finale. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie