België

BELGIE

Hooverphonic stelt nieuw Songfestivallied voor op 4 maart

De kogel is door de kerk: de Belgische bijdrage aan het Eurovisiesongfestival 2021 is klaar om voorgesteld te worden. Op donderdag 4 maart maakt de wereld kennis met het geselecteerde nummer van deelnemer Hooverphonic. ’t Is meteen het eerste nieuwe liedje waarop de stem van terugkerende zangeres Geike Arnaert te horen is. Volgens onze informatie heet het lied The Wrong Place.

Update: op donderdag 4 maart werd het lied voorgesteld. Alles erover vind je hier terug:

Hooverphonic brengt ‘The Wrong Place’ voor België op Songfestival 2021

Op MNM

Wie het nummer meteen wil horen, moet donderdag luisteren naar de ochtendshow van Peter Van de Veire op MNM. Rond 8.45 uur zal het lied daar te horen zijn. Op dat moment gaat ook de videoclip in première. Nadien volgt een virtuele persconferentie waarop Hooverphonic alles over de inzending uit de doeken zal doen.

Welk genre?

Er is tot nu weinig tot geen informatie naar buiten gebracht over het nieuwe lied van de Belgische groep. ‘‘Wie weet moeten we volgend jaar iets uptempo brengen,’ zei frontman Alex Callier in maart vorig jaar. ‘Ik kan me wel voorstellen dat we nood gaan hebben aan een happy en uptempo lied. Het zou kunnen dat ik zoiets schrijf, maar het is te vroeg om daarover al iets te zeggen.’

Eind augustus 2020 liet Callier weten: ‘Sommige liedjes die ik geschreven heb, liggen in de lijn van Release Me, andere dan weer niet. Er zijn meer dan twintig liedjes geschreven en uit die nummers zal dat voor het Songfestival gaan komen.’ In december 2020 werd de keuze er blijkbaar niet makkelijker op: ‘Er zijn twee topsongs waaruit we niet kunnen kiezen.’ Afwachten hoe het beste van die twee nummers klinkt.

Advertentie