België

BELGIE

Lied Mustii Songfestival 2024 ‘midden februari’ bekend

Nog enkele weken geduld en dan kennen we de song waarmee Mustii de Belgische driekleur zal vertegenwoordigen in Malmö. Dat meldt de krant Le Soir en werd door platenfirma PIAS al bevestigd aan onze redactie.

Een exacte datum van de bekendmaking ontbreekt nog en ook de manier en locatie waarop het lied wordt vrijgegeven zijn vooralsnog onduidelijk.

Psychiatrische patiënten

Intussen sloten ook de inschrijvingen voor mensen die wilden meezingen in het ‘achtergrondkoor’ van Mustii’s song voor Malmö.  Een duizendtal inzendingen bereikten de entourage van de zanger. ‘Het is zeer gek en tegelijk ontroerend’, laat manager Laurent Walschot optekenen in Le Soir. ‘Het leeuwendeel komt uit het buitenland. We kregen zelfs inzendingen van patiënten uit een psychiatrisch ziekenhuis. Ook kinderen. Sommigen zingen loepzuiver, anderen kattenvals.’

Het is nu aan de (Vlaamse) producer Tobie Speleman, die al werkte voor onder meer Isolde Lasoen en Geppetto & the Whales, om alle stemmen te harmoniseren. ‘Nu maandag zou hij daarmee klaar moeten zijn’, aldus Walschot. Nadien gaat de opname naar sound mixer Dan Grech-Marguerat, die op zijn beurt samenwerkingen met artiesten als Lana Del Rey, Keane en Moby kan voorleggen.

Toepasselijke slogan

Midden februari maken platfirma PIAS en de RTBF de afgewerkte Belgische Songfestivalinzending voor 2024 bekend. ‘Het mooiste is dat toen we dit idee kregen, we niet eens wisten dat United By Music de slogan zou worden!’ zegt Mustii’s manager nog. Nog even geduld dus alvorens we meer weten!

Advertentie