België

BELGIEMALMO 2024

Mustii voor België naar Songfestival 2024 in Malmö

Opnieuw, net als twee jaar geleden, is België de eerste om de artiest voor het volgende Eurovisiesongfestival bekend te maken. Dit keer is dat nog vroeger dan toen. Zo heeft RTBF net bekendgemaakt de Brusselse zanger Mustii naar Malmö te sturen.

Mustii, die we al eerder als mogelijke kandidaat voor België noemden, werd geboren als Thomas Mustin en is een veelzijdig persoon. Hij is behalve zanger ook acteur en jurylid in Drag Race Belgique. In 2018 gaf de zanger zijn eerste album uit, 21st Century Boy, dat in Wallonië de vijfde plaats in de hitlijsten bereikte. Begin 2022 volgde It’s Happening Now. Die titel krijgt nu een extra dimensie, want voor Mustii zal het gebeuren in Malmö, deelnemen aan de grootste liedjeswedstrijd ter wereld.

Deze Brusselse zanger is al langer dan 2018 actief. In 2012 al tekende hij een contract bij het label van Kid Noize, waarbij hij in 2014 zijn eerste single The Golden Age uitbracht. Die werd zowel in Vlaanderen als in Wallonië op de radio getipt.

Totaalact

‘Muziek zie ik als een vorm van theater. Een totaalact creëren. Daarom heb ik ook ja gezegd toen ze me vroegen voor het Eurovisiesongfestival’, laat hij weten bij VRT NWS.

Het is nog even afwachten met welk lied 21st Century Boy Mustii naar Malmö trekt en of hij daar net als Gustaph zijn Golden Age beleeft. Zijn muziek omschrijft hij als pop met een donker randje. Het lied, waaraan Mustii al een tijdje bezig is en dat deel van een album moet worden, komt uit in februari.

Beluister hieronder een live versie van diens eerste single.

play

Advertentie