BELGIEEX-DEELNEMERS

Nicole en Hugo: ‘Voorlopig stoppen we hier’

Donderdagavond werden Nicole en Hugo in de bloemetjes gezet tijdens het gala van de Eregalerij van Radio 2. De twee blikken terug op een rijkgevulde carrière.

Al in november wisten Nicole en Hugo dat ze samen met Sylvain Vanholme en wijlen Zjef Vanuytsel zouden worden opgenomen in de Eregalerij. In het Kursaal van Oostende waren de twee dankbaar voor de erkenning. ‘Ik denk dat het een hele mooie bekroning is voor onze carrière. Het is mooi om na een vijfenveertigjarige carrière geëerd te worden, dat is de kers op de taart’, klinkt het.

‘We zijn heel fier en voelen ons nu wel sant in eigen land’, aldus Nicole en Hugo die lang moesten opboksen tegen vooroordelen. De twee denken ook met plezier terug aan het songfestival waaraan ze zowat alles te danken hebben. ‘Ondanks de laatste plaats vinden we dat nog steeds een fantastisch moment. We hebben sindsdien zoveel moois beleefd, maar we geloven dat het mooiste nog moet komen’, aldus het showbizzduo.

Muziek zit ons leven, we zullen daarom nooit volledig afscheid kunnen nemen. Niets weerhoudt ons om ooit nog de studio in te duiken, maar voorlopig stopt het hier’, laat Hugo de deur tot slot nog op een kier.

Herbeleef hier hun optreden op het songfestival van 1973.

play

Advertentie