België

BELGIEALGEMEENEUROSONG 2023

Peter Van de Veire presenteert ‘Eurosong 2023’

Presentator Peter Van de Veire blijft op post als gastheer van Songfestivalvoorronde Eurosong. Dat schrijft VRT NWS. Het gerucht dat paradepaardje Niels Destadsbader Peter zou vervangen als presentator klopt dus niet.

VRT start vandaag zelf met berichtgeving rond de comeback van Vlaamse preselectie Eurosong. Zowel op sociale media als op nieuwssite VRT NWS staat te lezen dat commentator Peter Van de Veire in Eurosong 2023 opzoek gaat naar zowel de artiest als het lied om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival van volgend jaar. In 2014 presenteerde Peter Eurosong samen met Eva Daeleman, twee jaar later klaarde hij solo de klus.

Geen Destadsbader

Niels Destadsbader, met een stevig contract binnengehaald bij VRT om er verschillende shows te presenteren, zal dus niet het nieuwe gezicht worden van Eurosong. Weekblad TV Familie lanceerde dat gerucht in april van dit jaar. Misschien duikt hij in Eurosong 2023 wel op als kandidaat.

Meerdere shows

De presentator van onze voorronde is dus gekend. Verder blijft het afwachten op meer details over het volledige format van Eurosong. Volgens VRT NWS komen er verschillende shows op televisie en mag het publiek ‘mee’ bepalen wie de voorronde wint. Hoogstwaarschijnlijk zullen er dus ook jury’s zijn die met punten mogen strooien.

Preselectie ‘Eurosong’ keert terug om in 2023 Belgische inzending te kiezen

Advertentie