België

BELGIE

Potentiële Songfestivalliedjes op nieuw album Hooverphonic

Met Hidden Stories heeft onze Songfestivalkandidaat Hooverphonic een nieuw album uitgebracht. Vlak voor al het Eurovisiegeweld losbarst, krijgen de fans tien nieuwe liedjes voorgeschoteld. Enkele daarvan waren volgens Alex Callier in de running om gekozen te worden als Belgisch Songfestivallied.

Dit nieuwe album is het eerste waarop de stem van Geike Arnaert opnieuw te horen is. Ze heeft tien nummers ingezongen, met The Wrong Place als derde nummer op Hidden Stories. Al staan op de plaat nog verschillende liedjes die een Songfestivalverhaal hadden kunnen krijgen.

‘Er waren wel een vier of vijf nummers waarbij we het gevoel hadden dat het Eurovisie zou kunnen zijn. Maar natuurlijk mag een Songfestivalnummer niet langer dan 3 minuten zijn. Er vielen daardoor al een paar nummers af die 3 minuten 30 seconden waren en we konden die niet korter krijgen. Toen bleven er nog enkele nummers over. En dan moet je je buikgevoel volgen’, zegt frontman Alex Callier daarover tegen VRT NWS.

Koffiedik kijken

Zonder veel meer informatie is het koffiedik kijken welke nummers nog op het verlanglijstje van de band stonden. Vast staat dat de nummers Lift Me Up, Circus en Full Moon Duel niet langer dan drie minuten duren en dus voldoen aan de Songfestivalregels. Dat laatste nummer zou effectief een optie voor Rotterdam geweest zijn. Andere liedjes duren langer, maar zouden maar met een paar seconden ingekort moeten worden. Beluister hieronder alvast Full Moon Duel:

play

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

 

Advertentie