België

BELGIEEX-DEELNEMERS

Volledig repertoire Telex opnieuw te koop

Hoewel de Songfestivaldeelname van Telex geen al te groot succes was, zien vele muziekexperts de groep van Michel Moers, Dan Lacksman en de intussen overleden Marc Moulin als de vooruitstrevende grondlegger van de Belgische synthpop. 2008 luidde het einde van de band, maar er is zéér goed nieuws voor de fans! This Is Telex ligt vanaf nu in de rekken en bundelt het beste van onze vertegenwoordiger van 1980. Later volgt het hele repertoire.

Telex gaat voor deze opmerkelijke release van This Is Telex in zee met label Mute. Het is bij die platenboer dat de zes albums van de Belgische band opnieuw zullen verschijnen. Als voorsmaakje krijgen we nu alvast het beste van groep op cd, vinyl en cassette. Er zijn zelfs hippe T-shirts van de groep te koop. Het muzikale overzicht bevat veertien nummers waaronder de hits Moskow Diskow en Twist à Saint-Tropez.

play

Euro-vision, het eigenzinnige nummer waarmee de drie heren ons land vertegenwoordigden op het Eurovisiesongfestival van 1980 in Den Haag, ontbreekt uiteraard niet. In ons boek, 65 jaar België op het Songfestival, legt zanger Michel Moers uit wat de betekenis achter dat toch wel vreemde liedje is. De Belgen hadden in Nederland zelfs problemen met … de brandweer! Bekijk hieronder nog eens het optreden:

play

Telex was onze Songfestivalkandidaat van 1980. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek 65 jaar België op het Songfestival hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie