België

BELGIEROTTERDAM 2021 REPETITIES

Zo verliep 1e repetitie van Hooverphonic in Rotterdam

Op zondag 9 mei 2021 bracht Hooverphonic The Wrong Place voor het eerst op het Songfestivalpodium in de Ahoy in Rotterdam. Songfestival.be was live ter plaatse om vanop de eerste rij verslag uit te brengen. Lees hieronder onze recensie van de eerste repetitie.

Hooverphonic is vandaag als vierde aan de beurt voor hun eerste repetitie in Rotterdam. Het optreden begint in de stijl zoals we het van ze gewend zijn. Geike staat het hele optreden tussen Alex, Raymond, de drummer en achtergrondzangeres Monique, waar de camera op momenten omheen draait. De vier zitten en staan in een vierkant om haar heen op verhogingen. Het geeft op dat moment een beetje hetzelfde gevoel als The Common Linnets in 2014. Niet gek, ze gebruiken dezelfde stagedirector, Hans Pannecoucke. De zang is goed, maar je merkt dat Geike nog niet doorzingt, wat natuurlijk logisch is bij een eerste repetitie. De achtergrond is donker en laat het gezicht van Geike zien. De camerastandpunten zien er al goed uit. De momenten waarop Monique achter Geike in beeld komt, geven de zang nog meer kracht. Geike draagt een zwarte korte glitterige jurk met een open rug en lange zwarte laarzen. De jurk is bezet met Swarovskistenen die gebaseerd zijn op die ogen van Geike. De leden dragen nette, maar wat simpelere kleding, waarschijnlijk om de zangeres nog er beter uit te laten komen. De belichting is simpel, maar dat geeft het juist meer kracht.

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021 en repeteert woensdag 12 mei voor de tweede keer in Rotterdam. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie