Estland

ESTLANDLISSABON 2018

Elina Nechayeva wint ‘Eesti Laul 2018’

Estland zal in Portugal worden vertegenwoordigd door operazangeres Elina Nechayeva. Met het Italiaanstalige La forza won ze de superfinale, en versloeg ze onder meer ex-Songfestivalkandidaat Stig Rästa.

Tien songs stonden in de finale, die net als in de vorige jaren werd gehouden vanuit de Saku Suurhall, waar de Esten in 2002 nog het Songfestival huisvestten. Een vakjury en televoting bepaalden de top drie die doorstootte naar de superfinale, waarin enkel de televisiekijkers in de Baltische staat het eindoordeel mochten vellen. Ze stemden massaal, maar vooral voor Nechayeva. Stig Rästa, die in 2015 nog Estland vertegenwoordigde samen met Elina Born, werd tweede. De uitslag vind je hieronder terug.

#Deelnemer(s)NummerJuryPubliekQ?Plaats
1Karl Kristjan & Karl Killing feat. WatevaYoung386
2Elis Pärna & Gerli PadarTaevas1310
3NikaKnock Knock429
4Sibyl VaneThousand Words10?4
5Stig RästaHome7?Q2
6VajéLaura (Walk With Me)5?Q3
7Elina NechayevaLa forza12?Q1
8Frankie Animal(Can't Keep Calling) Misty827
9Iiris & AgohDrop That Boogie665
10EvestusWelcome to My World258

De van oorsprong Russische zangeres was vorig jaar al te zien in Eesti Laul, als presentatrice tijdens de halve finales van de Estse muziekwedstrijd. In december vorig jaar gaf ze aan dat ze haar achternaam het liefst als Nechayeva geschreven ziet, in plaats van de officiële spelling Netšajeva. Ongeacht de achternaam neemt Elina net als onze Sennek deel aan de eerste helft van de eerste halve finale op dinsdag 8 mei.

La forza:

play

Advertentie