Spanje

SPANJE

Alfred en Amaia voor Spanje naar Songfestival

De speciale Songfestivaluitzending van de Spaanse talentenjacht Operación Triunfo heeft de inzending van het land opgeleverd. De Spaanse kijkers, die massaal stemden, kozen voor het duo Alfred en Amaia.

Na jaren van tegenvallende resultaten blies de Spaanse omroep RTVE OT nieuw leven in. Die talentenjacht, een mix van Idool en Big Brother, leverde in 2002, 2003 en 2004 de Eurovisieinzending op. In die drie edities eindigde het land in de top tien in de finale. Dit jaar wordt op eenzelfde resultaat gehoopt.

In de voorlaatste aflevering van de show werd het Songfestivallied gekozen. De vijf overblijvende artiesten zongen elk een lied, en er waren ook drie duetten (waarbij ook de afgevallen kandidate van vorige week mocht opdraven) en een groepslied, dat laatst eindigde. Na twee stemrondes koos de Spaanse kijker massaal voor Tu canción, ‘Jouw lied’. In beide stemrondes werden meer dan 400.000 stemmen geteld, zo werd tijdens de uitzending bekendgemaakt.

[table “458” could not be loaded /]

Spanje neemt als land van de Grote Vijf meteen deel aan de finale van zaterdag 12 mei. Het land stemt ook mee in de eerste halve finale, van dinsdag 8 mei.

play

Advertentie