Spanje

SPANJE

Data ‘Benidorm Fest 2025’ bekend, Spanje kiest op 1 februari

Spanje kiest de Songfestivalinzending voor 2025 op zaterdag 1 februari. Op 28 en 30 januari vinden de halve finales plaats. De preselectie Benidorm Fest 2025 kent een kleine wijziging ten opzichte van eerdere jaren.

Net als in 2024 zullen zestien acts strijden om het felbegeerde Songfestivalticket. De deelnemers zullen op een later moment bekend worden gemaakt. De inschrijving voor geïnteresseerde artiesten sluit op 10 oktober.

Selectiecommissie

De uiteindelijke deelnemers zullen door een vierkoppige selectiecommissie worden uitgekozen. Tijdens de twee halve finales op dinsdag 28 januari en donderdag 30 januari zullen de finalisten worden bepaald door een combinatie van jury- en publieksstemmen.

Wijzigingen

De Spaanse omroep RTVE brengt een tweetal kleine wijzigingen aan. Nieuw ten opzichte van voorgaande jaren is dat de volledige resultaten van de halve finales pas na de finale bekend zullen worden gemaakt. Alleen de finalisten worden aangekondigd. Een andere wijziging: het Spaanse publiek stemt aankomend jaar gratis via een app.

Succes

Benidorm Fest wordt sinds 2022 ingezet als Spaanse preselectie voor het Songfestival. In het eerste jaar werd door Chanel de derde plaats op het festival behaald.

Dit jaar wist Nebulossa dit succes niet te evenaren. Zorra eindigde op de 22e plek in de finale. Spanje is als één van de landen vanuit de Big-5 verzekerd van een finaleplek.

Advertentie