Spanje

SPANJE

Finale ‘Benidorm Fest 2024’ op 3 februari

De derde editie van Benidorm Fest, de Spaanse voorronde voor het Songfestival, gaat door op 30 januari, 1 februari en 3 februari 2024. 11 november zal nationale omroep RTVE de zestien deelnemers bekendmaken.

Volgend jaar zijn we toe aan de derde editie van het Spaanse muziekfestival Benidorm Fest. Toch in deze vernieuwde vorm. Het oorspronkelijke Festival van Benidorm was jarenlang een begrip in Spanje.

De halve finales van Benidorm Fest 2024 vinden plaats op dinsdag 30 januari en donderdag 1 februari. Op zaterdag 3 februari komt de grote finale op tv. Na afloop weten we wie de Spanjaarden naar het Eurovisiesongfestival 2024 in Malmö sturen.

Nog een datum om te noteren: 11 november. Dan maken we kennis met de zestien deelnemers aan Benidorm Fest. De onthulling van de namen zal gebeuren tijdens de uitreiking van de Latin Grammy’s.

Competitie-element afzwakken

Tijdens een persconferentie gaf het team van de Spaanse omroep meer details vrij over het concept van het festival. Blijkt dat RTVE het competitie-element van Benidorm Fest wil afzwakken. Want het zou grote en gevestigde namen afschrikken om deel te nemen. ‘Het festival moet een platform zijn waarop je de beste Spaanse muziek hoort’, klinkt het.

Wisselend succes

Na jaren van tegenvallende resultaten op het Songfestival, haalde RTVE het Festival van Benidorm vanonder het stof. Die vernieuwde preselectie leverde Spanje tot nu toe wisselend succes op. Publiekslievelinge Chanel werd knap derde in 2022, maar dit jaar werd Blanca Paloma (foto) pas zeventiende. Paloma ontving zelfs maar vijf puntjes van de televoting.

 

Advertentie