Spanje

SPANJEMALMO 2024

Kandidaten en liedjes Spaanse voorronde ‘Benidorm Fest 2024’ bekend

Tijdens een heuse liveshow vanuit Sevilla heeft de Spaanse omroep RTVE de zestien kandidaten bekendgemaakt die tijdens Benidorm Fest 2024 strijden voor de tickets voor het Eurovisiesongfestival in Malmö. De voorronde gaat door op 30 januari en 1 februari, de halve finales, en de finale op zaterdag 3 februari.

Tijdens de show waren gastoptredens van onder andere Blanca Paloma (foto), de winnares van 2023, Agoney, de runner-up van hetzelfde jaar, en Alfred García (ESF 2018) te zien. Daarnaast werden de deelnemers voor de komende editie een voor een voorgesteld. Dit is de volledige lijst voor de derde editie van deze Spaanse Songfestivalvoorronde, in alfabetische volgorde. De liedjes van de deelnemers worden op 14 december voorgesteld. Je kan de nummers ondertussen beluisteren via de mediaplayer van de Spaanse omroep

 1. Almácor
 2. Angy Fernández
 3. Dellacruz
 4. Jorge González
 5. Lérica
 6. Mantra
 7. María Peláe
 8. MARLENA
 9. Miss Cafeina
 10. Nebulossa
 11. Noan
 12. Quique Niza
 13. Roger Padrós
 14. Sofia Coll
 15. st. Pedro
 16. Yoly Saa

Een aantal kandidaten heeft al heel wat ervaring opgedaan. Zo schrijft Almácor op zijn 26ste al muziek voor andere artiesten (onder andere de Italiaanse Elettra Lamborghini) en Angy Fernández won de eerste editie van X Factor. Ze bracht al verschillende liedjes uit, maar nam ook een muziekpauze van tien jaar.

Jorge González nam al deel aan Operación Triunfo 2006, ervoor en erna nog gebruikt als Spaanse voorronde, en probeerde ook in 2009 en 2014 Spanje te vertegenwoordigen op het Songfestival. Anderen als Quique Niza en Roger Padrós hebben nog maar respectievelijk een single en een album uitgebracht.

Die laatste zal trouwens in het Catalaans zingen bij Benidorm Fest. Afwachten tot 3 februari of de ervaring het haalt of toch een ‘nieuweling’.

Advertentie