Spanje

SPANJE

Songfestivalfinale ‘Operación Triunfo’ op 29 januari

Na hardnekkige geruchten werd eind december bevestigd dat Operación Triunfo opnieuw zal dienen als voorronde voor Spanje. De Spaanse omroep TVE maakte vandaag een datum bekend.

De finale is te bekijken op 29 januari vanaf 22.35 uur op TVE. In de nationale selectie zullen vijf finalisten het tegen elkaar opnemen. Deze vijf finalisten zullen worden gekozen tijdens het OT (Operación Triunfo) Gala op 22 januari. Elke finalist zal een nummer toegewezen krijgen op 23 januari, dat geschreven werd door een “prestigieuze” tekstschrijver, laat Tinet Rubira (GestMusic Endemol) weten. Wie welk nummer krijgt zal beslist worden aan de hand van de stem en persoonlijkheid van de finalist. Elk nummer zal volledig in het Spaans gezongen worden.

De artiesten hebben een week de tijd om hun nummer in te oefenen. Hierbij krijgen ze de hulp ingeroepen van de docenten van ‘The Academy’ en de componisten van de liedjes zelf. Dit jaar zal er geen jury inspraak hebben, maar zal een publiekstemming bepalen wie Spanje mag vertegenwoordigen in Lissabon in mei.

Momenteel zijn er nog zeven kandidaten die strijden voor de overwinning: Agoney, Ana Guerra, Aitana, Alfred, Amaia, Miriam en Roi. In 2017 had Operación Triunfo 2,6 miljoen kijkers en een marktaandeel van 19,50 %. Daarnaast is het iedere maandag het meest besproken tv-programma op Twitter.

Vorig jaar eindigde Manel Navarro als laatste op het Songfestival met 5 punten, met het nummer Do It For Your Lover

Advertentie