Spanje

SPANJE

Spaanse Songfestivalkandidaat opnieuw gekozen via talentenjacht ‘Operación Triunfo’

Operación Triunfo keerde vorig jaar terug op de Spaanse televisie. In een speciale uitzending van de talentenjacht werd de Spaanse Songfestivalinzending gekozen. Omroep RTVE heeft bekendgemaakt dat de wedstrijd opnieuw dienst zal doen als selectiemethode voor het Songfestival van volgend jaar. Dat ondanks het feit dat Alfred & Amaia teleurstelden in Lissabon.

OT 2018 zal opnieuw gebruikt worden om een Spaanse inzending voor het Eurovisiesongfestival te selecteren. Dat hebben de producers van de show samen met omroep RTVE bekendgemaakt. De nieuwe editie van Operación Triunfo, een wedstrijd à la Idool en Star Academy waarbij de kandidaten samen in een huis verblijven, lessen volgen en liveshows moeten overleven, start volgende week al. Achttien deelnemers wagen hun kans.

Meer tijd om liedjes te componeren 

De talentenjacht werd vorig jaar na veertien jaar weer van onder het stof gehaald. In het verleden hielp OT Spanje aan succes op het Songfestival, maar in Lissabon was daar geen sprake van. Ondanks hypes op sociale media en torenhoge kijkcijfers van Operación Triunfo werden Alfred & Amaia met Tu canción pas 23e in Portugal.

Vorig jaar werd de Spaanse inzending gekozen in een speciale uitzending van de show. In dat ‘Eurovisie Gala’ zongen de overgebleven kandidaten hun potentiële liedjes, sommigen gingen in duet. Koppeltje Alfred en Amaia gingen dus met het ticket voor Lissabon aan de haal. Amaia won zelfs OT 2017.

Er is nog geen beslissing genomen over de exacte manier waarop de inzending nu gekozen zal worden. Tijdens een persconferentie werd wel gezegd dat liedjesschrijvers nu veel meer tijd zullen krijgen om een lied te componeren.

Advertentie