Spanje

SPANJETEL AVIV 2019

Spanjaarden kiezen uit zeventien songs

In Spanje is een eerste concrete stap genomen in de aanloop naar het Eurovisiesongfestival 2019. Net als vorig jaar zal een speciale uitzending van talentenjacht Operación Triunfo (OT) dienen als voorronde.

De ‘academie’ ofwel de coaches van de jonge aanstormende artiesten kozen uit ruim duizend inzendingen zeventien liedjes die doorstoten naar de volgende ronde. Het gaat om liedjes van allerlei genres die door verschillende bezettingen van kandidaten worden gezongen, met meerdere liedjes per artiest en enkele duo’s. Maar zoals gebruikelijk in Spanje is alles wat complexer: niet alle zeventien songs zullen ook effectief deelnemen aan de nationale finale. Het deelnemersveld vind je in onderstaande tabel.

Deelnemer(s)Nummer
AlbaQué será luego
Carlos RightNunca fui
Carlos RightSe te nota
DamionSale
FamousNo puedo más
Joan Garrido & MariliaA tu lado
JuliaQué quieres que haga
MaríaMuérdeme
MariliaTodo bien
MartaVuelve
MikiLa venda
MikiEl equilibrio
NataliaLa clave
Natalia & MikiNadie se salva
NoeliaHoy vuelvo a reír otra vez
SabelaDímelo de frente
SabelaHoy soñaré

De deelnemers van OT nemen de komende dagen één minuut van de potentiële Songfestivalsongs op. Die worden volgende week online gegooid. Tot en met 2 januari volgend jaar kunnen fans stemmen op hun favorieten via de website van de Spaanse talentenjacht. De drie liedjes met de meeste stemmen gaan al automatisch door naar de finale. Nadien kiest een speciaal samengestelde vakjury een nog te bepalen aantal andere liedjes die ze ook goed genoeg acht.

De finale van OT vindt deze maand plaats op de Spaanse televisie, maar die heeft niets met het Songfestival te maken. Volgende maand komt er een aparte uitzending, OT Eurovisión, waarin het lied voor Tel Aviv zal worden gekozen. Een exacte datum is nog niet bekend.

Aan de winnaar van de speciale show om het beter te doen dan Alfred & Amaia (foto), het koppeltje dat pas 23e eindigde in Lissabon en inmiddels ook al uit elkaar is.

Advertentie