SPANJEKIEV 2017

Brequette torenhoge favoriete bij fans

De 31-jarige, in Kaapstad geboren zangeres Brequette Cassie is met No Enemy populair bij menig Eurovisiefan. Ze miste op één haar na het songfestival in 2014, toen ze met een gelijk puntenaantal tweede werd in de Spaanse voorronde.

Ruth Lorenzo (die meer stemmen kreeg van het publiek) ging naar Kopenhagen en Brequette bleef achter met een schare fans méér … en een illusie armer. Dat de zangeres niet bij de pakken neer is gaan zitten bewijst zich onder andere door het feit dat ze in de backing vocals van Spanje in 2016 zong en dat ze nu terugkomt met een nieuwe song voor 2017. Het verklaart het grote aantal fans en maakt Brequette dan ook tot torenhoge favoriete om Spanje te vertegenwoordigen in Kiev.

In 2017 keert de populaire Brequette dus terug met de titel No Enemy, een lied dat ze samen met Barei, de Spaanse vertegenwoordigster van vorig jaar, en Ruben Villanueva schreef. De song werd eind november 2016 gepresenteerd en met veel enthousiasme ontvangen door de fans. #NoEnemy en #Brequette waren in de eerste dagen trending topics op Twitter en haar YouTube video werd maar liefst 75.000 keer bekeken in één week tijd.  Al doen er voorlopig nog 29 andere liedjes mee, we vragen ons af welke andere artiest haar in Spanje nog van de troon kan stoten in de Eurocasting? Als de zangeres zich door deze online muziekwedstrijd weet te worstelen mag ze in februari deelnemen aan de échte Spaanse voorronde voor het songfestival 2017.

Haar inzending voor 2017:

play

Wie is Brequette?!

Brequette Shane Cassie, beter bekend als gewoon Brequette, is een Zuid-Afrikaanse zangeres, songwriter en danseres die woonachtig is op de Canarische Eilanden. In het populaire TV-programma The Voice, haalde ze in 2012 de halve finale. Het grote publiek leerde haar hierdoor kennen. Haar eerste single, Más (Run), uit de voorronde van 2014 werd een grote hit. Daarna kwam de zangeres met de tweede single Puzzle Together, die het iets minder goed deed in de hitlijsten. Ook na de derde single On my own, werd het niet stil rond Brequette. Ze was wel te zien als jurylid in talentenjachten, ze had een rol in de film Palmeras en la Nieve en ze maakte deel uit van de Spaanse delegatie in Stockholm in 2016 als achtergrondzangeres.

De zangeres in de voorronde van 2014:

play

(gvg)

Foto: Yotele.es, RTVE

Advertentie