Spanje

SPANJE

Spanje: één van deze twee wordt lied Blas Cantó voor Rotterdam

De Spaanse omroep RTVE heeft bekendgemaakt dat er twee kanshebbende liedjes zijn om de inzending te worden van Blas Cantó voor Spanje op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam in mei. Memoria en Voy a quedarme zijn die twee.

Het zal dus sowieso opnieuw een lied in het Spaans worden, welk beslist het publiek. Het ene lied (Memoria) is een aanstekelijk uptempo nummer met veel percussie en krachtige stemmen dat je mee doet zingen en van je stoel springen, zo zegt Blas Cantó. Het gaat over zaken die je graag wil vergeten, maar waarvan je weet dat je het nooit zult kunnen. Omdat het je eraan doet herinneren dat je bent wie je bent vandaag en het een manier is om met emoties om te gaan. Het ander lied is een ballade vol gevoeligheid en kracht die de verschillende zangregisters van Blas toont. Er kan gestemd worden op de site van RTVE en in haar officiële Songfestivalapp, van overal ter wereld, één keer per dag per toestel.

Destino Eurovisión

De Spaanse kandidaat voor het Songfestival laat weten dat hij zelf niet kan kiezen, beide liedjes bevatten zijn gedachten, zijn gevoelens en een afdruk van zijn ziel. De stemming is open, tot net voor de start van Destino Eurovisión, de show waarin hij beide liedjes live zal brengen. De stemming gaat dan opnieuw open voor een aantal minuten en dan kan er onbeperkt online gestemd worden. Op het einde van de show is de winnaar en dus de inzending voor Rotterdam bekend. De finale vindt plaats op zaterdag 20 februari.

Beluister de twee songs in de Spaanse running hieronder:

play
play

Advertentie