Spanje

SPANJEROTTERDAM 2020

Spanje gaat voor een grote naam: Ruth Lorenzo?

RTVE, de Spaanse openbare omroep die verantwoordelijk is voor de inzendingen van Spanje op het Eurovisiesongfestival, zou in gesprek zijn met grote namen om hen te vertegenwoordigen in 2020 in Rotterdam. FormulaTV denkt dat we Ruth Lorenzo weleens terug zouden kunnen zien. Ook Diana Navarra is een optie.

FormulaTV, een Spaanse website gewijd aan de televisie, beweert dat RTVE in gesprek is met Diana Navarra en Ruth Lorenzo om Spanje te vertegenwoordigen in Rotterdam in mei volgend jaar. Gisteren had de omroep al bevestigd dat hun artiest voor volgend jaar dit keer niet via Operación Triunfo gekozen zal worden. Ze willen een bekende artiest afvaardigen. RTVE heeft daarvoor een aantal platenmaatschappijen aangesproken.

Ruth Lorenzo kennen we nog van haar Dancing in the Rain, waarmee ze tiende werd op het Songfestival in Denemarken in 2014.

Diana Navarro was in 2018 al kandidaat om Spanje te vertegenwoordigen in Lissabon, maar uiteindelijk besliste RTVE om een kandidaat via de televisieshow Operación Triunfo te kiezen.

Of wordt het toch nog een andere bekende Spaanse artiest? We zullen het te weten komen in de komende weken of maanden.

Nog meer namen

Ondertussen zijn vier namen opgedoken waarmee RTVE in onderhandeling zou zijn. De naam van Diana Navarro is daar niet meer bij, Ruth Lorenzo wordt wel weer genoemd.

De andere drie namen zijn die van Blas Cantó, Cristina Ramos en Lola Índigo.

Bron foto: eurovision-spain.com

Advertentie