Spanje

SPANJETURIJN 2022

Spanje maakt deelnemers ‘Benidorm Fest’ bekend

In Spanje zijn de deelnemende artiesten bekendgemaakt voor de nieuwe voorronde Benidorm Fest. De winnaar krijgt de kans het land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Turijn. Met deze wedstrijd hoopt de Spaanse omroep het tij te keren, na jaren van tegenvallende resultaten en een resultaat steevast onderaan het scorebord.

Bij de artiesten is één bekende naam te zien, Azúcar Moreno (foto). Dit muziekduo bestaande uit de zussen Salazar nam al deel aan het Songfestival in 1990, toen verliep dat allesbehalve vlekkeloos. Het optreden van de zussen ging gepaard met geluidsproblemen. Een technicus startte toen te laat de opgenomen backing track op waardoor de zang, de band en het live orkest de mist in gingen. Het optreden mocht later opnieuw gedaan worden en uiteindelijk eindigden de zussen met Bandido nog op een heel mooie vijfde plaats. In 2006 werd overwogen Azúcar Moreno nogmaals naar het Songfestival te sturen, de keuze viel uiteindelijk op Las Ketchup.

Samenwerkingen

Nog in de lijst vinden we een artiest die al samenwerkte met Spaanse Songfestivalartiesten. Rayden heeft er al samenwerkingen op zitten met Ruth Lorenzo (ESF 2014), Alfred García (ESF 2018) en Blas Cantó (ESF 2020 en 2021). Rayden en Azúcar Moreno krijgen stevige concurrentie, van onder andere de groep Tanxugueiras die sinds 2018 al op meer dan 100 podia stond.

23 december

Zet alvast 23 december in je agenda, dan krijgt de wereld de data, de locatie en de volgorde van de twee halve finales te horen. Alle liedjes zijn ondertussen al te beluisteren via de website van de Spaanse omroep. De data van Benidorm Fest 2022: eerste halve finale op woensdag 26 januari, de tweede op donderdag 27 januari en de finale op zaterdag 29 januari.

De volledige lijst in alfabetische volgorde, met songtitels:

 1. Azúcar Moreno – Postureo
 2. Blanca Paloma – Secreto del agua
 3. Chanel – Slo mo
 4. Gonzalo Hermida – Quién lo diría
 5. Javiera Mena – Culpa
 6. Luna Ki – Quiero morir
 7. Marta Sango – Sigues en mi mente
 8. Rayden – Calle de la llorería
 9. Rigoberta Bandini – Ay Mama
 10. Sara Deop – Make you say
 11. Tanxugueiras – Terra
 12. Unique – Mejores
 13. Varry Brava – Raffaella
 14. Xeinn – Eco
play

Advertentie