Spanje

SPANJEKIEV 2017

Manel Navarro wint ‘Objetivo Eurovisión’ na dramatische puntentelling

In Spanje schoot Manel Navarro vanavond de hoofdvogel af. Hij won de Spaanse nationale finale Objectivo Eurovision met zijn lied Do It For Your Lover. Toch is niet de winnaar, maar de dramatische puntentelling hét gespreksonderwerp.

De Spaanse zangeres Mirela, die door het publiek op handen gedragen werd en op voorhand getipt werd als  topfavoriet, zal haar land dus niet verdedigen in mei tijdens het Eurovisiesongfestival in Kiev. Dat werd beslist tijdens de show Objetivo Eurovisión, uitgezonden op de Spaanse nationale omroep TVE. Een driekoppige vakjury gaf 50 % van de punten, terwijl televoting voor de andere helft heeft gezorgd.

Topfavoriete uitgeschakeld 

De driekoppige vakjury gaf Manel twee maal het maximum van 12 punten terwijl ze Mirela onderaan hun klassement plaatsten. Het andere jurylid gaf Mirela wel het maximum van de punten en ook het publiek koos resoluut voor Mirela door haar het maximum van 36 punten toe te kennen. Op het einde van de stemming betekende eindigden zowel Manel als Mirela bovenaan het klassement met elk 58 punten.

play

De spanning werd opgedreven door de presentator want die maakte bekend dat de juryleden nu beslisten wie naar Kiev mocht. Ondanks het feit dat zowel de televoters als het voltallige publiek duidelijk aangaf dat ze wilden dat Mirela Spanje zou vertegenwoordigen, hielden de juryleden voet bij stuk en kreeg Mirela opnieuw slechts één jurylid achter zich. De twee andere juryleden kozen resoluut voor Manel Navarro. Hij zal dus de Spaanse kleuren verdedigen met zijn nummer Do It For Your Lover. Navarro brengt een Spaans nummer met Engels refrein.

Beluister Do It For Your Lover hier en laat je mening achter:

play

Advertentie