Spanje

SPANJEALGEMEEN

Spanje – María Villalón heeft twee songfestivalliedjes klaar

De in Spanje vrij populaire zangeres María Villalón wil haar thuisland graag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In een interview met Eurovision-spain.com verklapt de jongedame dat ze al twee liedjes klaar heeft die ze wil voorleggen aan de Spaanse omroep.

De Spaanse zangeres denkt al verschillende jaren na over een mogelijke deelname aan de populaire liedjeswedstrijd. Toch liggen de kaarten voor volgend jaar anders. María heeft namelijk al twee liedjes opgenomen en die songs zou ze graag laten horen aan de verantwoordelijken bij RTVE, de Spaanse nationale omroep. Spaanse inzending Barei zong dit jaar voor ’t eerst een volledig Engelstalig liedje op het songfestival, maar Villalón heeft twee Spaanstalige songs in de aanbieding. Hoe klinken die potentiële inzendingen dan? Volgens de zangeres zijn het liedjes die een ‘heel Spaanse vibe hebben’, maar we moeten geen hardcore flamenco verwachten. In 2016 was ze in de running om deel te nemen aan de nationale songfestivalfinale van Spanje, maar ze kreeg haar deelname niet tijdig rond.

María Villalón brak in Spanje door nadat ze in 2007 het eerste seizoen van Factor X (de Spaanse versie van X-Factor) won en scoorde nadien enkele hitjes. Ze bleef sinds haar overwinning albums uitbrengen en schreef ook al een jeugdboek. Daarnaast is de jongedame ook violiste. Een van haar bekendste singles is Agüita de Abril. In het interview met Eurovision-spain.com zegt María dat ze graag met zo’n nummer zou deelnemen aan het songfestival.

play

Advertentie