Spanje

SPANJEJUNIOR 2024

Spanje organiseert Junior Eurovisiesongfestival 2024

Ondanks een nieuwe overwinning van Frankrijk op het Junior Eurovisiesongfestival van 2023 organiseren onze zuiderburen niet opnieuw de wedstrijd eind dit jaar. Het festival zal namelijk nog iets zuidelijker doorgaan, in Spanje, de runner-up van vorig jaar. Zo wordt het de eerste keer dat de Spanjaarden deze liedjeswedstrijd organiseren.

Een exacte datum en locatie zijn nog niet bekend. Het is trouwens al van 1969 geleden, de eerste en meteen ook enige keer, dat Spanje de volwassen versie van de wedstrijd organiseerde in Madrid. Frankrijk had in 2023 de Juniorversie voor de tweede keer op rij gewonnen, de derde keer op vier jaar tijd, maar nu verzaken de Fransen dus aan organisatie ervan.

Winnen vereist niet organisatie

Martin Österdahl, executive supervisor, laat het volgende optekenen:

Twintig jaar na hun overwinning op het Junior Eurovisiesongfestival zijn we verheugd om het festival eindelijk naar Spanje te brengen. We zijn RTVE dankbaar voor het organiseren van de 22ste editie van de wedstrijd die jonge artiesten uit heel Europa een ongelooflijk platform geeft om hun talent te tonen. We kijken erg uit naar het feest dat ons later dit jaar in Spanje te wachten staat!

Spanje had inderdaad de wedstrijd al een keer gewonnen, toen ging de organisatie echter naar België, meer bepaald Hasselt. Bij het Junior Eurovisiesongfestival wordt namelijk niet vereist dat de winnaar automatisch de volgende editie organiseert. Die heeft wel als eerste de kans, maar die kans laat Frankrijk dus liggen.

Meer relevantie aan Spaanse muziek

Ana María Bordas, delegatiehoofd van de Spanjaarden, zegt dit over de organisatie.

RTVE verwelkomt met veel enthousiasme de uitnodiging van de EBU om het Junior Eurovisiesongfestival 2024 in Spanje te houden. Voor RTVE is het organiseren van het volgende JESC een volgende stap in de inspanning die de publieke omroep de afgelopen jaren heeft geleverd om Eurovisie in Spanje te promoten en meer relevantie te geven aan onze muziek.

Tot slot vermeldt ze nog dit.

Vanaf nu zal RTVE nauw samenwerken met de EBU en de stuurgroep om het best mogelijke JESC te organiseren. We zullen onze beste creatieve, technische en menselijke middelen inzetten om een festival aan te bieden dat is ontworpen voor jonge artiesten in een feestelijke en veilige omgeving. We zijn er zeker van dat ook het Spaanse publiek deze aankondiging met groot enthousiasme zal ontvangen en de Eurovisiegemeenschap met open armen zal ontvangen.

play

Beluister hier nogmaals het winnend lied van de vorige editie:

play

Advertentie