Spanje

SPANJEKIEV 2017

LeKlein wint ‘Eurocasting’, alle deelnemers aan voorronde nu bekend

Gisterenavond organiseerden de Spanjaarden hun mini-voorronde Eurocasting. Drie artiesten namen deel, en de winnaar stootte door naar de feitelijke nationale finale, Objetivo Eurovisión. Zangeres LeKlein haalde het ticket binnen. Tijdens de uitzending, die enkel op het internet te zien was, werden ook de vijf andere kandidaten bekendgemaakt die al zeker zijn van een plekje in Objetivo Eurovisión volgende maand.

Fruela, LeKlein en Javian namen het tegen elkaar op, met hun songs Live It UpOuch! en No somos heroes. Het kijkende publiek, zowel uit Spanje als daarbuiten, kon meestemmen via de app en de songfestivalwebsite van de omroep. LeKlein won de show met 63,3% van de stemmen, Javian en Fruela werden respectievelijk tweede en derde.

https://www.youtube.com/watch?v=OfKe_sifLik

LeKlein is nu doorgestoten naar de nationale finale, die op een nog te bepalen datum in februari wordt gehouden. Tijdens de online show werden alle kandidaten bekend gemaakt die intern door Spaanse omroep RTVE geselecteerd zijn om deel te nemen aan de nationale finale. Dit zijn ze:

Deelnemer(s)NummerTotaalPlaats
Mario JeffersonSpin My Head40
MaikaMomento crítico41
MirelaContigo58
Manel NavarroDo It For Your Lover581
Paula RojoLo que nunca fue39
LeKleinOuch!52

Op sociale media circuleerden al veel namen, en de meesten waren ook correct. Mirela nam al verschillende keren deel aan de Spaanse voorrondes en ook Maika probeerde al deel te nemen aan het ESF. Vorig jaar haalde hij de Expert Check in de Zwitserse selectie. In onderstaand filmpje kan je al fragmentjes horen van alle liedjes, maar de volledige liedjes staan ook al online!

https://www.youtube.com/watch?v=AtR76rWMgj8

<3 😮 Wow! Het optreden van de zussen van Azucar Moreno Oficial was gisteren een van dé hoogtepunten tijdens…

Geplaatst door Songfestival.be op donderdag 12 januari 2017

Advertentie