Spanje

SPANJE

Vier van de vijf Spaanse kandidaten al bekend

In Spanje wordt de spanning rond de ontknoping van Operación Triunfo flink opgevoerd. Tijdens de liveshow van gisterenavond werden al vier van de zes kandidaten beloond met een ticket in de Songfestivalfinale voor 29 januari.

Het eerdere systeem werd lichtjes aangepast: de vakjury in OT gaf tijdens de uitzending van gisteren punten op tien aan de zes overblijvende kandidaten. De top drie van die stemming (Amaia, Miriam en Alfred) waren toen al zeker dat ze kans maakten op het retourtje Lissabon in mei. De ‘academie’ van OT mocht nog een vierde kandidaat selecteren uit de drie overblijvers, en koos voor zangeres Aitana.

Agoney en Anna Guerra zijn nog in de race, maar slechts één ervan neemt op 29 januari deel aan de Songfestivalfinale. Tot en met nu maandag 22 januari loopt er een speciale televoting, en de Spaanse kijkers kiezen de vijfde en laatste kandidaat. Op 23 januari worden de songtitels en hun componisten en tekstschrijvers vrijgegeven. Elke artiest krijgt een lied, dat in de dagen nadien wordt ingeoefend. Omdat het reilen en zeilen van de kandidaten rond de klok gevolgd kan worden via livestream, zullen we dan ook al de liedjes kunnen beluisteren.

Uiteindelijk zullen er op 29 januari vijf liedjes meedingen naar de overwinning van de Songfestivalfinale. Die staat overigens volledig los van het uiteindelijke verloop van OT: op maandag 5 februari vindt de gewone finale plaats. Het langdurige en emotionele proces van de selectie van de vier kandidaten kan hier bekeken worden:

play

Advertentie