Georgië

GEORGIETURIJN 2022

Circus Mircus brengt ‘Lock Me In’ voor Georgië

De groep Circus Mircus maakte zijn lied bekend voor het Songfestival in Turijn. De keuze is gevallen op Lock Me In, dat je hieronder kunt beluisteren.

play

Opvallend: in plaats van een videoclip is in de video geüpload op het officiële YouTubekanaal van Circus Mircus zelf een tekstboodschap te zien terwijl de studioversie van het lied wordt afgespeeld: Video unavailable: this artist condemns russia’s invasion of Ukraine.’, oftewel ‘Video onbeschikbaar: deze artiest veroordeelt de Russische invasie van Oekraïne’. In de beschrijving van de video wordt uitgelegd dat er wel degelijk een naar eigen zeggen ‘vrolijke en kleurrijke’ videoclip opgenomen is, maar dat de artiesten achter Circus Mircus het niet gepast vinden om die in het licht van de huidige gebeurtenissen te delen.

Mysterie

Circus Mircus is een collectief van drie, die met de lokale circusacademie zijn gestopt omdat ze naar eigen zeggen niet goed genoeg waren. Deze groep was naast de Belgische deelnemer de tweede bekendgemaakte kandidaat voor het Songfestival 2022. De aanduiding van deze groep gebeurde volledig intern en kwam als een grote verrassing. Er hangt dan ook een waas van mysterie rond deze kandidaat. Ze proberen dan ook om zo anoniem mogelijk op foto’s te verschijnen.

Weggezonken 

Georgië neemt sinds 2007 deel aan het Songfestival. Na enkele puike prestaties zonk het land meer en meer weg in de ranglijsten. In 2016 werd er voor het laatst tot hiertoe een kwalificatie voor de finale in de wacht gesleept, dankzij een andere groep: Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz. Net als België moet Georgië aan de bak in de tweede halve finale van het Songfestival 2022, op donderdag 12 mei. In tegenstelling  tot onze Jérémie Makiese is het echter aan Circus Mircus om het waar te maken vanuit de eerste helft.

Advertentie