Georgië

GEORGIE

Georgië stuurt jazzband Iriao naar komend Songfestival

GPB, de omroep van Georgië, had op oudejaarsavond nog een verrassing in petto. Ze kwamen gisterenavond laat namelijk met het nieuws naar buiten dat jazzband Iriao Georgië zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Voorlopig zijn er niet meer details over de inzending bekend.

De nationale finale van vorig jaar telde maar liefst 25 acts, maar voor 2018 pakken ze het in Georgië anders aan: de omroep beslist intern om Iriao naar Lissabon te sturen. Komt er een nationale selectie om het lied van de groep te kiezen? Er is nog niet gecommuniceerd over de verdere stappen om de jazzband aan een lied en act te helpen.

Wie blijft thuis?

Feit is dat Iriao naar Portugal mag, maar dat ze minstens één bandlid zullen moeten thuis laten. Er mogen zes personen op het podium van het Songfestival staan, maar de groep telt er zeven. De kans is ook groot dat Georgië een originele sound zal laten horen dit jaar. De groep schrijft op hun Facebookpagina dat ze ‘unieke’ muziek brengen, een mix tussen jazzmuziek en Georgische etnische folk.

Vorig jaar stuurden de Georgiërs Tamara Gachechiladze naar Kiev, maar ze miste nipt de finale.

Advertentie