Georgië

GEORGIETEL AVIV 2019

Ook Georgië kiest via talentenjacht

De Georgische omroep GPB zal via een lokale versie van de talentenjacht Idool een kandidaat kiezen voor het Songfestival 2019 in Tel Aviv.

Die beslissing komt na enkele jaren van afwisselend interne selecties en nationale finales, met nooit een echt goed eindresultaat op het Songfestival. Waar de Maltezers eerder al bekend maakten gebruik te maken van X Factor, kiezen de Georgiërs voor een andere bekende talentenjacht, bij ons bekend als Idool. Onder de naam Pop Idol gaan vanaf januari volgend jaar verschillende uitzendingen op antenne.

Over het hele ex-Sovjetland worden audities gehouden, die zoals het talentenjachten betaamt ook uitgezonden worden. Nadien komen er verschillende liveshows met in het begin tien kandidaten. Een vierkoppige vakjury en het publiek bepalen samen de resultaten. De finale vindt plaats op zaterdag 2 maart. Dan kennen we tegelijk de artiest én het liedje van Georgië voor Tel Aviv.

Georgië debuteerde in 2007 op het Songfestival, en haalde als beste resultaat een negende plek in de finale, zowel in 2010 als 2011. De afgelopen twee edities bleef het land steken in de halve finale. In Lissabon finishte de Ethno-Jazz Band Iriao (foto) zelfs laatste in tweede halve finale met For You.

Advertentie