Griekenland

GRIEKENLANDLIVERPOOL 2023

Griekenland: Victor Vernicos brengt Songfestivaldeelname ‘What They Say’ uit

Als een van de laatste deelnemende landen brengt Griekenland, vertegenwoordigd door Victor Vernicos, het deelnemend lied voor Liverpool uit. Behalve de artiest kenden we ook al de titel, nu is het lied ook te beluisteren. Victor moet Griekenland in de finale proberen brengen vanuit de tweede halve finale, als rechtstreekse concurrent van onze Gustaph.

Victor, die al piano en gitaar leerde spelen vooraleer hij 8 was, omschrijft zijn lied als ‘een feestelijke, atmosferische ballade‘. Hij had willen de jongste winnaar ooit worden van het Eurovisiesongfestival. Dat zal echter zoals we weten altijd Sandra Kim zijn. De Griekse artiest met ook Deense roots is wel de jongste Griekse deelnemer ooit. Met zijn 16 jaar zit Victor net op de minimumleeftijdsgrens om deel te mogen nemen aan de wedstrijd.

Victor Vernicos kan wel nog altijd de tweede Songfestivalwinnaar voor zijn land worden. Behalve het aaneenrijgen van finaleplaatsen heeft Griekenland nog geen nieuwe overwinning kunnen behalen na 2005.

Klacht

Na de interne selectie leek het even spannend te worden met de klacht die Grieks runner-up Melissa indiende tegen de uitslag. Die klacht zal echter geen uitspraak ten gronde kennen voordat het Songfestival afgelopen is. Zo kan Victor Vernicos met een gerust hart deelnemen in Liverpool. Opvallend feitje: Victor komt net als de eveneens dit jaar deelnemende Andrew Lambrou (Cyprus) uit de stal van Panik Records. Afwachten tot 11 mei of de Griekse omroep ERT gelijk had voor hem te kiezen.

Beluister hieronder de Griekse inzending van dit jaar.

play

Advertentie