Griekenland

GRIEKENLANDMALMO 2024

Griekse inzending Songfestival 2024 te beluisteren op 7 maart

De Griekse omroep ERT heeft laten weten dat het op 7 maart de inzending voor het Eurovisiesongfestival 2024 bekendmaakt. Dat die zal gezongen worden door Marina Satti, was al geweten. De bekendmaking zal gebeuren door middel van een speciale avondshow.

Marina Satti is de dochter van een Griekse moeder en een Soedanees-Arabische vader. Ze groeide op op het Griekse eiland Kreta en heeft al een aantal muzikale strepen verdiend. Haar muziek wordt gekenmerkt door traditionele Griekse, Arabische en Balkanklanken, in een urbanjasje.

TUCUTUM

Vorig jaar bracht ze de plaat YENNA uit die het commercieel heel goed deed en die ook door muziekcritici als positief onthaald werd. Haar recentste hit dateert van eerder dit jaar, TUCUTUM. Nog even afwachten of haar Songfestivalinzending in de lijn van die plaat ligt.

Marina zal het moeten proberen waar te maken vanuit de tweede halve finale, net als België en Nederland. Ze zal moeten proberen aanknopen met de goede Griekse resultaten van 2021 en 2022, want vorig jaar kon Victor Vernicos zich niet kwalificeren voor de finale.

Bekijk hieronder nog eens het optreden van Victor Vernicos van vorig jaar.

play

Advertentie