Griekenland

GRIEKENLANDALGEMEENMALMO 2024

Marina Satti voor Griekenland naar Malmö

Marina Satti zal de Griekse vlag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö. De Griekse openbare omroep ERT maakte dat vandaag zelf bekend in het televisieprogramma Show 4. De selectie gebeurde intern.

Marina Satti is de dochter van een Griekse moeder en een Soedanees-Arabische vader. Ze groeide op op het Griekse eiland Kreta en heeft al een aantal muzikale strepen verdiend. Haar muziek wordt gekenmerkt door traditionele Griekse, Arabische en Balkanklanken, in een urbanjasje. Vorig jaar bracht ze de plaat YENNA uit die het commercieel heel goed deed en die ook door muziekcritici als positief onthaald werd. Haar recentste hit dateert van eerder dit jaar, TUCUTUM. Oordeel zelf in de video hieronder.

play

Nog geen lied

Er is al een kandidaat in Griekenland, maar van een liedje voor Malmö is nog geen sprake. De eerste stappen zouden nog moeten gezet worden. Morgen pas zal de Griekse openbare omroep de inschrijvingen voor geïnteresseerde componisten en songwriters openen, en die lopen tot 1 december. Het wordt dus wel nog even wachten op de opvolger van What They Say van Victor Vernicos, dat in Liverpool de finale niet haalde.

Nieuwe trend

Het wordt precies een nieuwe trend: heel vroeg een intern gekozen kandidaat aan de wereld voorstellen. In België beten we de spits al af in augustus, amper een goede drie maanden na het vorige Songfestival, met de bekendmaking van Mustii. Onlangs lieten de Cyprioten weten dat ze Silia Kapsis naar Malmö afvaardigen. Griekenland zet een schijnbaar nieuw ingezette trend verder om nu al naar buiten te komen met de Songfestivalkandidaat van volgend jaar. Benieuwd wie nog volgt.

Advertentie