Kroatië

KROATIELISSABON 2018

Franka voor Kroatië naar Lissabon met ‘Crazy’, song vrijgegeven

Zangeres Franka Batelić zal Kroatië vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival dit jaar. Ze werd intern geselecteerd door de omroep HRT.  Dat meldt de officiële Kroatische Songfestivalwebsite.

Franka schreef zelf de tekst van Crazy, de Kroatische inzending van dit jaar. De muziek werd gecomponeerd door Branimir Mihaljević, die eerder ook al Lako je sve schreef. Dat lied sneuvelde samen met de meidengroep Feminnem op het Songfestival 2010 in de halve finales voor Kroatië. En er is nog een Songfestivallink, want Franka zong de demo in van I Believe, het lied dat later als Celebrate zou deelnemen aan het Songfestival 2011. Zangeres Daria bleef daarmee eveneens steken in de halve finales.

De zangeres is al een jaar actief in de Kroatische muziekwereld, al keerde ze eind vorig jaar terug na een pauze van vier jaar. Haar comebacksingle S tobom (‘Met jou’) doet het al weken goed in de hitlijsten van het Balkanland. Crazy werd bekendgemaakt op dinsdag 6 maart. Hieronder kun je de clip van het lied bekijken.

play

Kroatië neemt dit jaar deel aan de tweede helft van de eerste halve finale, op dinsdag 8 mei. Het land keerde in 2016 terug naar het ESF na enkele jaren afwezigheid, en haalde in de afgelopen twee edities telkens de finale.

Advertentie