Hongarije

HONGARIJEKIEV 2017

Finale op zaterdag 18 februari

De Hongaren kiezen op zaterdag 18 februari volgend jaar hun inzending voor Kiev. Dat heeft de omroep MTVA bekendgemaakt volgens de website ESCBubble.

Opvallend is dat enkel de datum van de finale van de voorronde A Dal (“Het lied”) werd bevestigd. Er is nog niets gezegd over voorrondes en wanneer die vallen. In voorgaande jaren waren er telkens drie voorrondes, twee halve finales en een uiteindelijke nationale finale, over zes zaterdagavonden gespreid.

Meer informatie krijgen we hoe dan ook snel: volgende week donderdag, op 8 december, organiseert de MTVA een persconferentie. De artiesten en hun song(titel)s worden dan bekendgemaakt, evenals het jurypanel en meer uitleg over het concept.

Running

Inmiddels gonst het van de geruchten dat András Kallay-Saunders, die in 2014 deelnam en vijfde werd in de finale in Kopenhagen met Running, opnieuw zijn kans wil wagen. Het zou zijn derde keer zijn in A Dal. Na zijn zege eindigde hij afgelopen jaar in de top vier in de finale, maar daar kon hij de Hongaarse kijker onvoldoende overtuigen. Op Instagram twijfelde hij nog of hij moest meedoen of niet.

Hmmm…. To send or not to send

A post shared by Kállay Saunders (KSB) (@kallaysaunders) on

Die Hongaarse kijker koos toen voor Freddie (foto). Met zijn song Pioneer werd hij uiteindelijk negentiende in de finale. Hongarije neemt sinds 2011 weer permanent deel aan het songfestival, en heeft sindsdien ook elk jaar de finale van het songfestival gehaald.

Foto: EBU

Advertentie