Hongarije

HONGARIJE

Kandidaten ‘A Dal 2018’ bekend

De Hongaarse omroep MTVA heeft de deelnemerslijst van de zevende editie van A Dal vrijgegeven, de jaarlijkse Hongaarse muziekwedstrijd die de songfestivalkandidaat van het land oplevert.

Het concept blijft ongewijzigd. Dertig kandidaten worden verdeeld over drie voorrondes, waaruit de top zes telkens doorstoot naar twee halve finales. Daaruit gaan er dan weer telkens vier door naar de finale, waarin er dus acht kandidaten overblijven. De vakjury is oppermachtig bepaalt 80% van de einduitslag in alle voorrondes. In de finale bepaalt diezelfde jury de top vier, waaruit de kijkers thuis de eindwinnaar mogen bepalen.

De voorronde loopt tussen 20 januari en 24 februari, in zes opeenvolgende zaterdagen. Op 6 en 13 januari komen er ook al uitzendingen van A Dal, maar dan gaat het om speciale thema-uitzendingen over vorige edities van de voorronde, zonder nieuwe deelnemende songs. Tijdens de finale worden er ook awards uitgereikt voor het lied met de beste songtekst en de beste nieuwkomer bij het deelnemersveld, maar die staan los van de einduitslag en het verdict voor Lissabon.

Bij de deelnemers weer enkele oude bekenden: Leander Kills, Peet Project, Reni Tolvai en Viktor Kiraly waren al present in vorige edities van A Dal. De volledige lijst vind je terug in onderstaande tabel:

Deelnemer(s)Nummer
Andy RollTurn the Lights On
AWSViszlát nyár
Ceasefire XSatellites
Cintia HorváthJourney
Gergely DánielfyAzt mondtad
Fourtissimo ElectrideKisnyuszi a kalapban
Ham ko HamBármerre jársz
Gabi KnollNobody to Die For
Gábor Heincz BigaGood vibez
Lenader KillsNem szól harang
Living RoomKirakat élet
Maszkura és a tücsökrajNagybetűs szavak
Maya 'n' PetiNekem te
NemzenekarWaiting
Nene zenekarMese a királyról
Nikoletta Szőke, Attila Kökény & Róbert Skaksci LakatosEletre kel
NoémoLevegőt!
Nova ProspectVigyázó
OdettAranyhal
Peet ProjectRunaround
Reni TolvaiCrack My Code
Roland GulyásHypnotized
SativuSLusta lány
Tamás HorváthMeggyfa
Tamás VastagNe hagyj reményt
The MatterBroken Palms
Viktor KirályBudapest Girl
#yeahla ft. Eszes Viki1 Szó Mint 100
YesyesI Let You Run Away
Zsolt SüleZöld a május

De winnaar heeft de taak de 8e stek van Joci Papai (foto) te verbeteren, die hij met zijn song Origo wegkaapte op het songfestival in Kiev in mei dit jaar.

Advertentie