IJsland

IJSLAND

Finalist IJslandse voorronde Songfestival gaat viraal

Eén van de finalisten in de IJslandse voorronde Söngvakeppnin wordt wereldwijd al geprezen, onder andere dankzij Russell Crowe, de Nieuw-Zeelandse acteur. De filmpjes van het optreden en de videoclip worden gretig gedeeld op Twitter.

Daði og Gagnamagnið heet de groep, Gagnamagnið (Think About Things) heet de song. Samen zijn ze de grote favoriet geworden om de IJslandse voorronde te winnen en zo naar het Songfestival in Rotterdam te mogen. Al hebben ze nog een grote concurrent aan Íva met haar Gregoriaans klinkende Oculus videre. Onder de fans zijn zelfs twee kampen ontstaan.

Daði is trouwens niet aan zijn proefstuk toe in Söngvakeppnin: drie jaar geleden finishte hij tweede in de IJslandse preselectie met Is This Love?.

play

29 februari

Íva heeft uiteindelijk trouwens toch beslist om haar lied in de finale volledig in het IJslands te zingen, in tegenstelling tot eerder. Daði og Gagnamagnið zal wel overschakelen naar het Engels.

In die finale, die plaatsvindt op 29 februari, zijn nog drie andere deelnemers te horen, maar die krijgen niet zoveel aandacht. Gaat een van hen onverwacht met de overwinning lopen of wordt het toch een van de twee topfavorieten?

Advertentie