IJsland

IJSLAND

IJslands lied van Daði og Gagnamagnið bekend op 13 maart

Op zaterdag 13 maart maakt de IJslandse omroep RÚV zijn inzending voor 2021 bekend. Zoals geweten werd de groep Daði og Gagnamagnið intern gekozen, nadat ze vorig jaar niet kon deelnemen aan het afgelaste Songfestival.

Daði Freyr Pétursson, de frontman van de groep, beoogt een goed resultaat. ‘Het is een wedstrijd, dus we hebben de mentaliteit om te winnen. Ik zie het nut niet om deel te nemen als je dat niet probeert,’ zegt hij aan de omroep. Het lied van 2021 wordt de komende dagen afgewerkt. Nadien wordt een videoclip opgenomen. Verder komt er ook een videospel van en met Daði og Gagnamagnið. Op zaterdagavond 13 maart gaat het nieuwe lied in première, in een nieuw entertainmentprogramma op de IJslandse televisie. De song kreeg 10 Years als titel. Dit is de hoes:

Pétursson voerde eerder alvast de nodige promotie. Een tijdje geleden riep hij iedereen die wilde op om als achtergrondzanger(es) deel te nemen aan het Songfestival. Vorig jaar was zijn Think About Things een van de grote favorieten om het Songfestival te winnen. Het lied was ook buiten de Songfestivalbubbel al viraal gegaan én won Eurostream, het alternatieve Songfestival georganiseerd door onder meer Songfestival.be. Er wordt dus veel verwacht van de song die de IJslander dit jaar uit zijn hoge hoed zal toveren.

Kijk hieronder (nog eens) naar de inzending van vorig jaar:

play

Advertentie