IJsland

IJSLAND

IJslandse finale op 29 februari 2020

IJsland zal in 2020 opnieuw via de inmiddels welbekende nationale finale Söngvakeppnin de kandidaat kiezen die naar Rotterdam zal afreizen. De finale staat gepland voor 29 februari 2020.

Aanmelden

Vanaf 13 september tot en met 17 oktober kunnen alle geïnteresseerden hun lied insturen naar de IJslandse omroep. Dit verloopt via de officiële website songvakeppnin.is.

Format

Het format van de show blijft exact hetzelfde als vorig jaar. Tien liedjes zullen verspreid over twee halve finales deelnemen in de Háskólabíó Conference Hall in Reykjavik op 8 en 15 februari. Twee liedjes van elke halve finale zullen doorgaan naar de finale in het Laugardalshöll in Reykjavik op 29 februari. RÚV, de IJslandse omroep, heeft ook het recht om nog een wildcard uit te delen aan een van de kandidaten die de finale niet behaalde.

In de halve finales moeten de liedjes worden uitgevoerd in het IJslands. In de finale moet de artiest het lied opvoeren zoals het volgend jaar in Rotterdam gezongen zal worden. De winnaar zal uiteindelijk het land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.

IJsland in 2019

In 2019 behaalde IJsland voor het eerst sinds 2014 weer de finale. Hatari eindigde op een tiende plaats met een totaal van 232 punten. Dit was het beste resultaat voor IJsland sinds Yohanna in 2009 tweede werd.

Advertentie