Noord-Macedonië

NOORD-MACEDONIELISSABON 2018

Duo Eye Cue gekozen voor (VJR) Macedonië

In (VJR) Macedonië werd het duo Eye Cue intern geselecteerd om het land te vertegenwoordigen op het komende Songfestival. Het lied heet Lost and Found en wordt op 11 maart bekendgemaakt. Dat meldt omroep MRT.

Uit een open inschrijving ontving omroep MRT 382 inzendingen. Een jury weerhield er twaalf van, en die werden gequoteerd met de Songfestivalpunten van een tot twaalf door een andere, achtkoppige vakjury. Lost and Found kwam als winnaar uit de bus. Het lied is van de hand van Bojan Trajkovski, niet toevallig ook lid van Eye Cue. Samen met zangeres Marija Ivanovska zal hij dus zijn eigen inzending vertolken in Lissabon. Darko Dimitrov is verantwoordelijk voor het arrangement van het lied.

De jury is alvast lyrisch over de inzending: ‘De geselecteerde compositie heeft een moderne sound, een indrukwekkend refrein en songtekst, en excellente en originele vocale capaciteiten van de uitvoerder, die de mogelijkheid voor een kwaliteitsvol totaalpakket en een waardige vertegenwoordiging van MRT en Macedonië kunnen opleveren op dit prestigieus muzikaal evenement.’

(VJR) Macedonië staat in de startblokken in de tweede helft van de eerste halve finale, op dinsdag 8 mei.

Advertentie