Noord-Macedonië

NOORD-MACEDONIEKIEV 2017

Jana Burčeska naar Kiev

Zangeres Jana Burčeska zal (VJR) Macedonië vertegenwoordigen op het songfestival in mei volgend jaar. Dat heeft omroep MRT bekendgemaakt.

Het gaat om een interne keuze van zowel artiest als zanger. Een song voor Burčeska moet nog worden geschreven, maar zal achter gesloten deuren worden bepaald. Op een later tijdstip vindt een officieel presentatiemoment plaats op de Macedonische televisie.

De zangeres raakte bekend in haar land door een deelname aan de lokale versie van talentenjacht Idool in 2011. Daar eindigde ze vijfde. Ze nam ook al drie keer deel aan Skopje Fest. Dat is een jaarlijkse Macedonische muziekwedstrijd die in het verleden nog meermaals gold als songfestivalvoorronde, maar niet in de jaren waarin Burčeska haar kans waagde. Sinds 2014 is ze ook zangeres bij de rockband Mizar, die al sinds 1981 bestaat en gekend en geliefd is in heel (VJR) Macedonië.

Jana Burčeska wacht een zware taak. Ze moet haar land voor de eerste keer sinds 2012 naar de finale zien te loodsen. Dat lukte toen met Kaliopi en haar Crno i belo, die dit jaar in Stockholm met een nieuwe poging en song, Dona, evenwel rood licht kreeg in haar halve finale.

Hier zie je de zangeres alvast aan het werk in een Macedonische televisieshow uit 2012:

https://www.youtube.com/watch?v=z-Z4NjkDfF4

Foto: tocka.com.mk

Advertentie