Noord-Macedonië

NOORD-MACEDONIE

Ontdek kandidaten online preselectie Noord-Macedonië

Eerder schreven we al dat Noord-Macedonië dit jaar teruggrijpt naar een voorronde om zijn Songfestivalkandidaat aan te duiden. De omroep MRT maakte inmiddels meer details bekend; over minder dan twee weken al kennen we de winnaar.

Uit open inschrijvingen kwamen 47 inzendingen. Een zevenkoppige vakjury koos er daar zes van om deel te nemen aan de preselectie. De kandidaten en hun songs werden op vrijdagavond 28 januari voorgesteld op de Noord-Macedonische televisie. Beluister de nummers hier onderaan.

50/50

Nadien kan er gedurende een week gestemd worden, uitsluitend via een online platform van de omroep. De stemmen van het publiek worden samengevoegd met die van een vakjury, waarover verdere details op het moment van schrijven ontbreken. De gezamenlijke uitslag bepaalt de winnaar. Op vrijdag 4 februari wordt die laureaat bekendgemaakt, al is nog niet duidelijk gemaakt wanneer, waar en hoe precies dat zal verlopen. Eerder koos ook Tsjechië al enkele keren middels een volledig online voorronde een Songfestivaldeelnemer.

De zes kandidaten van de voorronde zijn:

  1. Kaly – Love and Light
play
  1. Yon Idy – Dreams
play
  1. Lara Ivanova – Flower of Sorrow
play
  1. Viktor Apostolovsi – Superman
play
  1. Andrea – Circless
play
  1. Ris Flower – Flying to Berlin
play

Aan de winnaar om Noord-Macedonië in Turijn naar de finale te loodsen en de zevende plek van Tamara Todevska (fotouit 2019 te evenaren.

Advertentie