Malta

MALTA

Destiny Chukunyere verdedigt Maltese kleuren in Rotterdam

Destiny Chukunyere, ooit winnaars van het Junior Eurovisiesongfestival, zal Malta vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 na de lokale versie van X Factor te winnen. Ze was al wekenlang de grote favoriet en heeft uiteindelijk haar favorietenrol waargemaakt. Het is al de tweede keer dat het kleine eiland in de Middellandse zee hun kandidaat kiest via X Factor Malta.

Destiny is dus geen onbekende in de Songfestivalwereld. Ze won in 2015 het Junior Eurovisiesongfestival met het nummer Not My Soul. Toen was al duidelijk dat ze ooit haar kans wou wagen om Malta te vertegenwoordigen op het eigenlijke Eurovisiesongfestival. Vorig jaar was ze al achtergrondzangeres bij Michela.

In de ban

Malta is al maandenlang in de ban van X Factor. De eerste audities werden uitgezonden op 6 oktober, de liveshows begonnen begin januari. Vanavond kende het tweede seizoen van deze talentenjacht zijn eindstation. Destiny kwam als winnaar uit de bus en zal Malta mogen vertegenwoordigen in Rotterdam. Met welk nummer zij dit zal doen is nog onbekend. Wat wel al zeker is, is dat ze aantreedt in de eerste halve finale op 12 mei.

Hieronder kun je haar optreden van eerder vanavond bekijken:

play

Advertentie