Malta

MALTASTOCKHOLM 2016

Ira Losco uit Malta overweegt nieuw lied

Vorige week werd Ira Losco verkozen om Malta voor de tweede maal te vertegenwoordigen op het songfestival. Ze denkt eraan om het winnende lied te vervangen door een ander.

Ira Losco, die Malta in 2002 al vertegenwoordigde en destijds tweede eindigde, stond aanvankelijk met twee nummers in de Maltese halve finale. Uiteindelijk stootte ze met Chameleon (Invincible) door naar de finale. Daarin kreeg ze zowel door de jury als het publiek de hoogste punten. ‘Ik voel me vereerd dat het publiek me het opnieuw gunt om mijn land te vertegenwoordigen. Ik zal daartoe mijn uiterste best doen, maar ben er me ook wel van bewust dat het festival erg veranderd is sindsdien. Het zal mijn carrière zeker positief beïnvloeden’, klinkt het.

De 34-jarige zangeres is er nog niet helemaal zeker van of ze wel degelijk met Chameleon (Invincible) naar Stockholm trekt. ‘De regels van onze nationale voorronde laten een songwissel toe als de omroep en de producers van het lied daaarme instemmen. Als we een lied vinden – door mij of iemand anders geschreven – waarvan we denken dat het sterker zou scoren in vergelijking met het huidige lied, dan zou ik het zeker overwegen. Anderzijds moet ik ook de wil van het publiek respecteren’, aldus Losco.

Meer over de Maltese kandidate vind je in haar kandidatenfiche.

Advertentie