Malta

MALTAKIEV 2017LANDEN

60 inzendingen bekend gemaakt door nationale omroep

PBS, de nationale omroep van Malta, heeft 60 nieuwe inzendingen gelost die deelnemen aan de nationale selectie voor het songfestival.  Na het hosten van het Junior Eurovisiesongfestival 2016 is het nu dus hoog tijd om uit te vissen wie het eiland zal vertegenwoordigen in Kiev.

De Maltese omroep heeft een selectie van 60 liedjes gemaakt uit een totaal van 156 inzendingen. Van deze 60 nummers zullen 16 gelukkigen een ticket krijgen naar de live finale in februari. De show zal doorgaan in het Mediterranean Conference Center waar ook het Junior Eurovisiesongfestival en de vorige edities van de nationale selectie plaats vonden. Er werd ook beslist om de keuze volledig bij de kijker te leggen en bij het stemmen alleen rekening te houden met televotes.

Wie maakt kans om Ira Losco op te volgen? Bekijk de volledige lijst met namen en titels via deze link.
Zoals steeds in Malta willen heel wat artiesten die al meerdere keren deelnamen aan de voorronde nog eens hun kans wagen. Franklin Calleja, Jessika, Deborah C, Raquela, Brooke Borg zijn zo enkele van die namen. Kevin Borg zou het wel eens ver kunnen schoppen, hij nam namelijk ook al verschillende keren deel aan de Maltese selectie en was in 2013 de grote favoriet maar uiteindelijk greep hij naast de hoofdprijs.

Advertentie