Malta

MALTAKIEV 2017

Claudia Faniello naar Oekraïne met ‘Breathlessly’

Claudia Faniello kon het leeuwendeel van de Maltese kijkers overtuigen in de voorronde Malta Eurovision Song Contest 2017, en kreeg het ticket naar Kiev cadeau.

Met Breathlessly deed Faniello wat bij haar acht (!) eerdere deelnames aan de nationale finale in haar land niet lukte: winnen. De zangeres nam tussen 2006 en 2013 elk jaar deel aan de voorronde. Ze kwam meerdere malen in de buurt van de zege, maar moest uiteindelijk telkens nipt de duimen leggen.

Uitsluitend televoting werd gebruikt om de uitslag te bepalen, en enkel de top drie werd bekendgemaakt. Zanger Kevin Borg, ook een artiest met verschillende eerdere ervaringen in de Maltese voorronde, kaapte het brons weg. Het zilver ging naar Janice Mangion en haar Malteestalige song. Het goud ging, zoals geweten, naar Claudia Faniello. De uitslag  van Malta Eurovision Song Contest 2017, voor zover bekendgemaakt:

Deelnemer(s)NummerPlaatsAantal stemmen
Klinsmann ColeiroLaserlight
Raquela Dalli GonziRay of Light
Deborah C & JosefTonight
Kevin BorgFollow32502
Jade VellaSeconds Away
CrosswalkSo Simple
Franklin CallejaFollow Me
RhiannonFearless
Miriana ConteDon't Look Down
Shauna VassalloCrazy Games
Janice MangionKewkba24544
Cherton CaruanaFighting to Survive
Maxine PaceBombshell
Richard EdwardsYou
Brooke BorgUnstoppable
Claudia FanielloBreathlessly14996

Malta neemt dit jaar deel in de eerste helft van de tweede halve finale, op donderdag 11 mei. Het land werd vorig jaar 12e in de finale dankzij Ira Losco en haar song Walk On Water.

Beluister Breathlessly hier:

play

Advertentie